Rodopi Advendurun
  Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023  00:05

Ψηφοφορία
Εκφράζει νέα αντίληψη αγώνων trail ο ROUT ?Ελληνικά English

1 2 3 ... 9 10 11
>
Rodopi Ultra Trail ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ROUT CLASSIC 100 MILES 2021
Δημοσίευση από harris στις 13/10/21 (451 )

Τρίτη 12/10/2021 ώρα:10.30

Δασικό Χωριό, Χαιντού, Εθνικό Πάρκο Ροδόπης 


Παρακολουθώντας τις εξελίξεις του καιρού και τις προβλέψεις των διάφορων μετεωρολογικών sites διαφαίνεται ότι η ερχόμενη Παρασκευή 15/10/2021 θα είναι η μέρα με τη μεγαλύτερη βροχόπτωση (25 mm βροχής /ώρα).

Επειδή η βροχή αν και ήπια συνεχίζει να πέφτει ήδη από την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή της Ροδόπης, αναμένεται να υπάρχει εκτός των άλλων και μεγάλη ροή στους χειμάρρους.

-          Με γνώμονα την ασφάλεια όλων - Αθλητών και Εθελοντών -

-          την επίγνωση του τι μπορεί να προσφέρει η διοργάνωση σε τέτοιες καιρικές συνθήκες,

αποφασίσαμε να θέσουμε σε λειτουργία το πλάνο της εναλλακτικής διαδρομής και την αλλαγή της ημέρας εκκίνησης του αγώνα από Παρασκευή 06.00 σε Σάββατο 06.00 (16/10/2021)

 

Η διαδρομή αυτή θα είναι της μορφής οut and back.

 

Οι Αθλητές θα λάβουν εκκίνηση στο Δασικό Χωριό και θα ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα μέχρι το Σταθμό Ζαρκαδιά (55 χλμ) απ όπου και θα επιστρέψουν απ το ίδιο μονοπάτι πίσω στο Δασικό Χωριό

 

-          Η διαδρομή πλέον μειώνεται σε 110 χιλιόμετρα με υψομετρική περί τα 6.000 μέτρα

-          Ο χρόνος τερματισμού πλέον είναι οι 28 ώρες με ενδιάμεσο όριο τις 11 ώρες στην Ζαρκαδιά (55 χλμ).

-          Οι σταθμοί περιορίζονται σε 3 – Πρασινάδα 1 (26 χλμ), Ζαρκαδιά (55 χλμ), Πρασινάδα 2 (84 χλμ).

 

Τη νέα Τεχνική ενημέρωση μπορεί να τη διαβάσει κανείς εδώ https://www.slideshare.net/rodopiultratrail/2021-rout-classic100-miles-110

 

Επίσης ένα ηχητικό αρχείο που αφορά τις αλλαγές του αγώνα μπορεί να το ακούσει κανείς εδώ https://bit.ly/3BKsswI

 

Η ενημέρωση θα συνεχιστεί μέσω αναρτήσεων στο website και τα social media της διοργάνωσης καθώς και με e-mails.

 

Εκ μέρους της ROUT Family,

 

Ηλίας Σπυριδόπουλος      Χρήστος Δ. Κατσάνος
Περισσότερα/More... | Εκτύπωση άρθρου 

Rodopi Ultra Trail ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ROC 50 MILES για τις 22/8/2020
Δημοσίευση από harris στις 04/04/20 (1533 )


Το ΑΠΡΌΣΜΕΝΟ και το ΑΠΡΟΣΔΌΚΗΤΟ

Εκεί που δεν το περιμένεις. Εκεί που το είχες υπολογίσει αλλιώς. Εκεί περιμένει το απρόσμενο και το απροσδόκητο. Πέρυσι τα σχεδίαζες αλλιώς αλλά η Μητέρα Φύση είχε τη δική της διαφορετική γνώμη.
Φέτος που ήθελες να το χαρείς, αφού το στερήθηκες πέρυσι, έρχεται …ένας ιός. Κάτι δηλαδή σα να είσαι στην Πρασινάδα 2 (55 χλμ) και να νομίζεις ότι τελείωσες άλλα ανακαλύπτεις ότι έχει έναν Καπεταν Θεολόγο μπροστά σου!

Κάτι δηλαδή σαν τις ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.

Αυτό που αγαπάμε και υπηρετούμε όλοι μας στην τρεξιματική κοινότητα του βουνού. Εκεί που υποβάλουμε εθελοντικά σε καταστάσεις stress το σώμα μας, το μυαλό και εν γένει την προσωπικότητά μας με σκοπό να ανακαλύψουμε τα ψυχικά αποθέματα και σε τελική άποψη να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Και έρχεται το απρόσμενο. Αντιλαμβανόμαστε ξαφνικά ότι είμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου παιχνιδιού. Και ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Και στην τελική δεν μπορούμε να κάνουμε το χόμπι μας χωρίς τους άλλους. Τους συναθλητές μας, τους εθελοντές στους σταθμούς , τις διασωστικές ομάδες, τις ιατρικές ομάδες και εν κατακλείδι όλες τις ομάδες που συμμετέχουν σε ένα κοινωνικό γεγονός αθλητικού χαρακτήρα, με σκοπό να ζήσουν όλοι μια ULTRA εμπειρία!!!

Και μετά έρχεται το απροσδόκητο. Αντιλαμβανόμαστε ξαφνικά και βίαια ότι αυτό που αγαπούσαμε ως χόμπι - το mountain ultra running δηλαδή - είναι το «εργαλείο» για το πέρασμά μας στην επομένη διάσταση, αυτό που αδόκιμα ονομάζεται ...ULTRA LIFE!

Καταλήγοντας,

με την πανδημία γύρω μας, δεν μπορούμε να κάνουμε τον Απρίλη αυτό που περιμέναμε όλοι μας μεγάλη ανυπομονησία. Γιατί είναι πέρα και πάνω απ τη δική μας θέληση. Απ την μια γιατί η Πολιτεία δεν το επιτρέπει κι απ την άλλη η κοινή λογική και ευαισθησία μας το υπαγορεύει.

Έχοντας βαθιά μέσα μας την ελπίδα ότι η πανδημία στη χώρα μας θα υποχωρήσει, μεταφέρουμε την ημερομηνία τέλεσης του ROC 50 MILES για το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020.

Μέχρι τότε να προστατεύετε τον εαυτό σας και την Οικογένειά σας.


Για τη ROUT Family,

Ηλίας Σπυριδόπουλος & Χρήστος Δ. Κατσάνος


Περισσότερα/More... | Εκτύπωση άρθρου 

Virgin Forest Trail 2007 ROC 50 MILES (RODOPI CHALLENGE) 2022 - Προκήρυξη
Δημοσίευση από harris στις 18/12/19 (8415 )Περισσότερα/More... | Εκτύπωση άρθρου 

ROC 50 MILES 2019 (Νέα ημερομηνία αγώνα)
Δημοσίευση από christos στις 17/04/19 (2513 )

Το Συναίσθημα του ULTRA κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στη Ροδόπη. Και δεν είναι άλλο από αυτό της «ΧαρμοΛύπης». Χαρά γιατί ανταμώσαμε υγιείς περί τους 400 λάτρεις του βουνού και των υπεραποστάσεων (Αθλητές, Υποστηρικτές, Θεατές) και Λύπη γιατί τελικά δεν κορυφώσαμε την εμπειρία μας (ο καθένας απ τη πλευρά του) αφού το δρώμενο (αγώνας) δεν έγινε.

Κι αυτό δεν κατέστη δυνατό γιατί στο 20 χιλιόμετρο περίπου, στην αυτοσχέδια ξύλινη γέφυρα,  το νερό απ τους φουσκωμένους χείμαρρους ξεπερνούσε το επίπεδο της, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των διερχομένων. Το ανέβασμα της στάθμης άρχισε να γίνεται ορατό απ΄το απόγευμα της Παρασκευής, παρακολουθήθηκε από κοντά και στις 01.00 τα ξημερώματα Σαββάτου, πάρθηκε η απόφαση να τεθεί σε λειτουργία το εναλλακτικό πλάνο (plan B) που ήταν η βράχυνση του αγώνα στα 40 χιλιόμετρα, αναγκάζοντας τους αθλητές να κάνουν τη διαδρομή Δασικό Χωριό – Αγία Βαρβάρα και επιστροφή στο Δασικό Χωριό με νέα ώρα εκκίνησης στις 08.00.

Με την απόφαση αυτή, οι ομάδες των Υποστηρικτών, ξέστησαν τους σταθμούς της Ζαρκαδιάς και της Πρασινάδας και μέσα στη νύχτα κινήθηκαν προς το σημείο όπου υπήρχε η πίστη ότι θα μπορούσαν να περάσουν λίγοι έμπειροι Εθελοντές απέναντι και να στήσουν ανάλογο σταθμό υποστήριξης. Αυτό θα γινόταν με το φως της ημέρας. Δυστυχώς στις 07.30 του Σαββάτου, το νερό ήταν σε τέτοιο σημείο που ούτε οι έμπειροι Υποστηρικτές κατάφεραν να περάσουν απέναντι με τις προμήθειες. Έτσι και το Plan B αποδείχτηκε αδύναμο να καλύψει τις προσδοκίες για έστω ένα μικρότερο αγώνα και να μας οδηγήσει σε εξεύρεση άλλου εναλλακτικού σχεδίου από δω κι εμπρός.

Οι δράσεις μας (ROUT 100 miles, ROC 50 miles) ανήκουν στην κατηγορία AdvEnduRunning. Δηλαδή αναφέρονται σ΄ αυτούς (αθλητές, εθελοντές, θεατές) που αρέσκονται να κινούνται μεταξύ των ορίων της Αντοχής/Δύναμης και Περιπέτειας. Όχι στους Αγώνες Περιπέτειας. Και επειδή τα επίπεδα Advnendurunning είναι διαφορετικά μεταξύ των δύο δράσεων, υπάρχει διαφοροποίηση και στα κριτήρια συμμετοχής και στον αριθμό συμμετεχόντων που γίνονται αποδεκτοί (300 αθλητές έναντι 150 αντίστοιχα) σε επίπεδο που να μπορεί να καλύψει το βάθος της οργάνωσης της ROUT Family.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο όρος ULTRA, αναφέρεται στη διαχείριση των Συναισθημάτων μέσα σε μια επίπονη προσπάθεια, κάτι που συνήθως συμβαίνει όταν οι αθλητές είναι αρκετές ώρες μέσα στον αγώνα και βρίσκονται υπό καθεστώς πίεσης (σωματικής, περιβάλλοντος, συναισθηματικής, διανοητικής). Στην εν λόγω περίπτωση, η διαχείριση των Συναισθημάτων (λύπη, απογοήτευση και γιατί όχι θυμός) έπρεπε να ξεκινήσει πριν καν την εκκίνηση. Ευτυχώς πάνω από 150 Αθλητές, μπόρεσαν να διαχειριστούν αυτά τα συναισθήματα και να χαρούν το βουνό και το δάσος με ένα πιο χαλαρό τρόπο. Δεν έλειψαν όμως και οι Αθλητές που η προσπάθεια που είχαν κάνει (προπονήσεις, έξοδα μεταφορά; και διαμονή, καθώς και στόχοι επιδόσεων) δεν τους επέτρεψε να το δουν από αυτή την πλευρά και επέστρεψαν στις εστίες τους άπραγοι.

Και τώρα τί;

Από τη δική μας πλευρά, ως Οικοδεσπότες Ultra (αλλά και αθλητές που αγαπάμε τα ultras) δεν μπορούμε να μείνουμε στο γεγονός της μη διεξαγωγής του αγώνα. Από το απόγευμα του Σαββάτου επικοινωνήσαμε με όλους τους Υποστηρικτές-Εθελοντές και όλοι τους έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεση των Αθλητών με θυσία χρόνου απ τις εργασίες τους, τις καλοκαιρινές διακοπές και των προπονήσεων τους.

Για να τιμηθεί η προσπάθεια των Αθλητών που επέλεξαν για φέτος της δράση μας, ομόφωνα αποφασίστηκε απ τη ROUT Family ο αγώνας να ξαναγίνει το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 χωρίς οικονομική συνεισφορά για τους αθλητές. Έχοντας συναίσθηση ότι αρκετοί απ τους αθλητές δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος (κόστος μεταφοράς, εργασιακών υποχρεώσεων, διακοπών ή συμμετοχή σε άλλους προγραμματισμένους αγώνες), το οικονομικό σκέλος των 50 ΕΥΡΩ έχουν επιλογή να το κρατήσουν για τον αγώνα του 2020. Τέλος σε περίπτωση που η συναισθηματική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να ξανάρθουν στη Ροδόπη και στο συγκεκριμένο αγώνα, θα μπορούν να το μεταφέρουν σε κάποιον φίλο τους συναθλητή ( με την προϋπόθεση να πληροί το κριτήριο συμμετοχής και να αποσταλλεί σχετικό e-mail στο info@rout.gr )

Στα διαδικαστικά τώρα, οι αθλητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος θα χρειαστεί να κάνουν ένα ακόμα μικρό κόπο ακολουθώντας ξανά τη διαδικασία εγγραφής τους μέσω της ιστοσελίδα μας ( παρακάμπτοντας το σκέλος της ολοκλήρωσης της οικονομικής εισφοράς).

Οι «εγγραφές» θα ανοίξουν τη Δευτέρα 22/4/2019 και θα μείνουν ανοιχτές έως την Τετάρτη 10/7/2019.

Τέλος βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τους ανθρώπους της The North Face για τον τρόπο παράδοσης του αναμνηστικών T-shirts και θα ειδοποιηθούν οι αθλητές μόλις έχουμε νέα τους.

Εκ μέρους της ROUT Family -  οι Κηδεμόνες της,

 

Ηλίας Σπυριδόπουλος & Χρήστος Δ. Κατσάνος

  Εκτύπωση άρθρου 

Rodopi Ultra Trail ROUT - Προκήρυξη 2022
Δημοσίευση από harris στις 22/05/18 (8212 )

ROUT CLASSIC 100 MILES 2022 – ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Την Παρασκευή Δευτέρα 03 Ιουνίου 2022 ανοίγουν οι εγγραφές για τον 13o ROUT CLASSIC 100 miles.

Η διαδικασία των εγγραφών θα ξεκινήσει από την ιστοσελίδα του αγώνα (www.rout.gr) στις 20:00 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Ιουλίου (εφόσον παραμείνουν κενές θέσεις).

Ο αριθμός των αθλητών που θα γίνουν φέτος δεκτοί στον αγώνα, φτάνει τους 200, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης.

Το κριτήριο συμμετοχής όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είναι ένας ορεινός αγώνας 80 χιλιομέτρων σε τουλάχιστον κατά τα 3 ημερολογιακά έτη (2020, 2021, 2022). Προσοχή για τον ROC- Rodopi Challenge 50 miles το κριτήριο συμμετοχής είναι τερματισμός σε 17 ώρες.

Η οικονομική συνεισφορά για τον φετινό αγώνα ανέρχεται στα 170,00 ευρώ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Για τους συμμετέχοντες στον αγώνα του 2021 που ακυρώθηκε το κόστος συμμετοχής θα είναι 90 (ενενήντα) ευρώ. Η εγγραφή αυτών θα γίνεται μέσω της φόρμας της ιστοσελίδας της διοργάνωσης χωρίς την εκπλήρωση του οικονομικού σκέλους το οποίο θα καταβάλλεται μετά από σχετικό μήνυμα στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με στοιχεία: 
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ - RODOPI ULTRA TRAIL 
IBAN - GR29 0172 3520 0053 5204 7379 743

Σχετικά με τη διαδρομή, τους κανονισμούς αλλά και την υποστήριξη των αθλητών μπορεί να βρεί κανείς στους αναλυτικούς επικαιροποιημένους ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ (http://www.rout.gr/index.php?name=Content&page=regulations).Από την ROUT Family,

Δασικό Χωριό, Χαιντού Ξάνθης, 1 Ιουνίου 2022  Περισσότερα/More... | Εκτύπωση άρθρου 

Rodopi Advendurun 2014 Rodopi Challenge - Προκήρυξη 2018
Δημοσίευση από harris στις 30/12/16 (14061 )

ROC (RODOPI CHALLENGE) 2019 - Προκήρυξη

Η Μη-Κερδοσκοπική Εταιρεία “Rodopi Ultra Trail” ανακοινώνει τη διοργάνωση του αγώνα Rodopi Challenge 50 miles για τις 13 Απριλίου 2019, στην περιοχή της Οροσειράς Ροδόπης. Πρόκειται για την 8η διοργάνωση του αγώνα των 50 μιλίων, ο οποίος φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο του "άτυπου Πανελληνίου Πρωταθλήματος 50 μιλίων".


Ο Rodopi Challenge 50 miles (ROC) αποτελεί αυτοτελές αθλητικό γεγονός, με στόχο τη δημιουργία ενός εισαγωγικού ultra-trail αγώνα αλλά και την εξοικείωση των αθλητών με το ύφος και τη φιλοσοφία του ROUT, διατηρώντας κοινά χαρακτηριστικά με αυτόν.  Όλες οι λεπτομέρειες του αγώνα, αναφέρονται στους ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ του ΑΓΩΝΑ εδώ.


Ο μέγιστος αριθμός αγωνιζομένων είναι 300. Οι αιτήσεις συμμετοχής που θα υποβληθούν κατά την περίοδο των εγγραφών και θα πληρούν το κριτήριο συμμετοχής θα γίνουν δεκτές με σειρά προτεραιότητας (first come- first served)   

Οι εγγραφές θα ανοίξουν τα βράδυ (20.00) της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου 2018, μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.rout.gr  και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, μόνο εφόσον μέχρι τότε δεν θα έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 300 συμμετοχών! Δεν θα δοθεί καμμία παράταση στην καταληκτική ημερομηνία. 

Tο κόστος συμμετοχής για το 2019 παραμένει στα 50,00 ΕΥΡΩ και καταβάλλεται κατά την αίτηση εγγραφής μέσω πιστωτικής κάρτας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή η καταβολή του ποσού γίνεται άμεσα με την αίτηση εγγραφής, να πληρείται το κριτήριο συμμετοχής.

 

Ο ROC θα συνεχίσει να αποτελεί κριτήριο συμμετοχής για τον ROUT, καθώς πληροί τις προδιαγραφές που η διοργάνωση έχει θέσει για τον αγώνα των 100 μιλίων (μήκος τουλάχιστον 50 μίλια) με όριο τερματισμού 17 ώρες (μόνο για το κριτήριο). Επίσης, ο αγώνας, μετά και την επίσημη καταμέτρησή του, θα δηλωθεί και σε άλλες διοργανώσεις ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί από τους αθλητές του και σε αγώνες του εξωτερικού.

Διευκρινήσεις και απαντήσεις σε απορίες δίνονται μετά από επικοινωνία στη διεύθυνση αλληλογραφίας info@rout.gr

 

Ορεστινή Ξάνθης, 05 Νοεμβρίου 2018 


Για τη ROUT Family,


Ηλίας Σπυριδόπουλος & Χρήστος Δ. Κατσάνος
elias@rout.gr               katsanos@rout.gr   


Περισσότερα/More... | Εκτύπωση άρθρου 

Virgin Forest Trail 2007 ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ROUT 2016;
Δημοσίευση από elias στις 24/05/16 (2159 )

ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ROUT 2016. Γιατί 150 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ;

Γιατί αυτό είναι το νούμερο Αθλητών που:

• μπορούμε να φιλοξενήσουμε με Ασφάλεια

• να εξυπηρετήσουμε Προσωπικά τον κάθε Συμμετέχοντα

• να διαχειριστούμε τυχόν εγκαταλείψεις στον αγώνα

• να εξασφαλίσουμε ότι ο κάθε Αθλητής αλλά και Υποστηρικτής (σταθμοί –check points κλπ) θα ζήσει μια Προσωπική Εμπειρία “Απ το Σκοτάδι στο Φως”

Έτσι αναγκαζόμαστε να «κλείσουμε » τη φόρμα εγγραφών οι οποίες έχουν ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των 150 , δίνοντας το χρόνο στους Αθλητές που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής να προχωρήσουν στην καταβολή του ποσού της οικονομικής συνεισφοράς μέχρι την Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016.

Αν μέχρι τότε δεν θα έχουν υπάρξει 150 καταθέσεις, η φόρμα εγγραφών θα ανοίξει ξανά για τυχόν συναθλητές μας που επιθυμούν να λάβουν μέρος.

Θερμή παράκληση σε όσους έχουν συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής , αλλά για οποιαδήποτε λόγο έχουν αλλάξει γνώμη, να επικοινωνήσουν στο info@rout.gr και να το δηλώσουν ώστε να ελευθερωθούν οι θέσεις τους.

Ευχαριστούμε για την Τιμή που κάνετε ο καθένας σας ξεχωριστά στην ROUT Family επιλέγοντας να συμμετάσχετε στον αγώνα αλλά προκαταβολικά για την κατανόησή στο θέμα αυτό.

Με εκτίμηση εκ μέρους της Οικογένειας του ROUT,

Ηλίας Σπυριδόπουλος & Χρήστος Δ. ΚατσάνοςΠερισσότερα/More... | Εκτύπωση άρθρου 

Virgin Forest Trail 2007 RODOPI ADVENDURUN (ROUT) 100 MILES 2016 - Προκήρυξη του Αγώνα
Δημοσίευση από christos στις 14/05/16 (1721 )
Την Παρασκευή 20 Μαΐου ανοίγουν οι εγγραφές για τον 7ο Rodopi Advendurun (ROUT) 100 miles του 2016.

Η διαδικασία των εγγραφών θα ξεκινήσει από την ιστοσελίδα του αγώνα (www.rout.gr) στις 10:00 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Ο αριθμός των αθλητών που θα γίνουν φέτος δεκτοί στον αγώνα, φτάνει τους 150, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης.

Η διαδικασία χωρίζεται σε δύο στάδια, αυτό της υποβολής αίτησης συμμετοχής και εκείνο της πληρωμής. Η περίοδος πληρωμών για όσους θα έχουν ήδη πάρει την έγκριση κριτηρίου, θα ξεκινήσει άμεσα μετά την έκκριση της αίτησης του κάθε αθλητή και θα διαρκέσει μέχρι τη συμπλήρωση των 150 θέσεων συμμετοχής ή μέχρι τις 31 Ιουλίου, εφόσον παραμείνουν κενές θέσεις.

Η διοργάνωση θα εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση έναν ελάχιστο αριθμό θέσεων συμμετοχής σε αθλητές εκτός Ελλάδας.

Το κριτήριο συμμετοχής όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είναι ένας αγώνας 80 χιλιομέτρων τουλάχιστον κατά τα 3  ημερολογιακά έτη (2014, 2015, 2016). Προσοχή για τους ελληνικούς αγώνες ROC- Rodopi Challenge και ΤΕRA το κριτήριο συμμετοχής είναι τερματισμός σε 17 και 21 ώρες αντίστοιχα.

Η οικονομική συνεισφορά για τον φετινό αγώνα παραμένει στα 120 ευρώ.

Σχετικά με τη διαδρομή, τους κανονισμούς αλλά και την υποστήριξη των αθλητών θα εκδοθούν τις επόμενες μέρες (πριν το άνοιγμα των εγγραφών) οι αναλυτικοί επικαιροποιημένοι ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ.

 

Καλή συνέχεια σε όλους

Από την Οργανωτική Ομάδα 

Ορεστινή Ξάνθης, 14 Μαΐου 2016  Περισσότερα/More... | Εκτύπωση άρθρου 

Virgin Forest Trail 2007 Rodopi Challenge 2016, Η Προκήρυξη του Αγώνα
Δημοσίευση από ROUT στις 18/12/15 (7124 )

Η Μη-Κερδοσκοπική Εταιρεία “Rodopi Ultra Trail” ανακοινώνει τη διοργάνωση του αγώνα Rodopi Challenge 50 miles για τις 16 Απριλίου 2016, στην περιοχή της Οροσειράς Ροδόπης. Πρόκειται για την πέμπτη διοργάνωση του αγώνα των 50 μιλίων, ο οποίος υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2010 και μετά από ένα διάλειμμα 2 ετών επανήλθε στο προσκήνιο τον Αύγουστο του 2013,  
Ο Rodopi Challenge 50 miles (ROC) αποτελεί αυτοτελές αθλητικό γεγονός, με στόχο τη δημιουργία ενός εισαγωγικού ultra-trail αγώνα αλλά και την εξοικείωση των αθλητών με το ύφος και τη φιλοσοφία του ROUT, διατηρώντας κοινά χαρακτηριστικά με αυτόν.  Όλες οι λεπτομέρειες του αγώνα, αναφέρονται στους ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ του ΑΓΩΝΑ εδώ.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν τα βράδυ (20.00) του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου 2015, μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.rout.gr  και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016. 

Η περίοδος κατάθεσης της οικονομικής συνεισφοράς για τις εγκεκριμένες αιτήσεις θα διαρκέσει από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι και τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης. Κάθε εγκριτικό e-mail θα περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία για την καταβολή του τιμήματος συμμετοχής. Κάθε κατάθεση πρέπει να συνοδεύεται από το ονοματεπώνυμο του αθλητή ή των αθλητών που αφορά.

Ο ROC θα συνεχίσει να αποτελεί κριτήριο συμμετοχής για τον ROUT, καθώς πληροί τις προδιαγραφές που η διοργάνωση έχει θέσει για τον αγώνα των 100 μιλίων (μήκος τουλάχιστον 50 μίλια) με όριο τερματισμού 17 ώρες (μόνο για το κριτήριο). Επίσης, ο αγώνας, μετά και την επίσημη καταμέτρησή του, θα δηλωθεί και σε άλλες διοργανώσεις (UTMB κλπ) ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί από τους αθλητές του και σε αγώνες του εξωτερικού.

Διευκρινήσεις και απαντήσεις σε απορίες δίνονται μετά από επικοινωνία στη διεύθυνση αλληλογραφίας
info@rout.gr

Ορεστινή Ξάνθης, 18 Δεκεμβρίου 2015

Η Οργανωτική Ομάδα

  


Περισσότερα/More... | Εκτύπωση άρθρου 

Virgin Forest Trail 2007 RODOPI ULTRA TRAIL 4 SEASONS CALENDAR 2016
Δημοσίευση από ROUT στις 12/12/15 (2482 )

RODOPI ULTRA TRAIL 4 SEASONS CALENDAR 2016
Καθώς ολοκληρώνεται μια χρονιά γεμάτη αγωνιστικές δράσεις, ταξίδια σε διάφορα μέρη, γνωριμία με όμορφα δάση και βουνά, μία νέα ανατέλλει υποσχόμενη νέες και μοναδικές εμπειρίες.

Εμείς απ΄την πλευρά του Rodopi Ultra Trail, θα συνεχίσουμε για μία ακόμη χρονιά να υπηρετούμε  το σκοπό μας που δεν είναι άλλος απ΄τη «δημιουργία του χαλιού»  ώστε Αθλητές, Υποστηρικτές, θεατές και Φίλοι  απ την Ελλάδα αλλά και εκτός αυτής, να ζήσουν εμπειρίες αθλητικής αλλά και προσωπικής υπέρβασης.

Έτσι σε κάθε εποχή του 2016 θα διοργανώσουμε ξανά και ένα γεγονός. Αναλυτικότερα:


Χειμώνας – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ  ROUT Family – 20 & 21 Φεβρουαρίου

Άνοιξη ROC – RODOPI CHALLENGE 50 miles (82 Km) – 16 Απριλίου

Καλοκαίρι HAIDOU TRAIL PARTY 24 K & HAIDOU KIDS - 16 Ιουλίου

Φθινόπωρο ROUT – RODOPI ADVENDURUN  100 miles – 21 & 22 Οκτώβρη.


Όλες οι εκδηλώσεις ως συνήθως θα έχουν ως σημείο αναφοράς το Δασικό Χωριό Ερύμανθου στη Χαιντού της Ροδόπης.


Εν καιρώ θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις με λεπτομέρειες των δράσεων και τους ανάλογους Κανονισμούς Αγώνων.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

 

Οι Άνθρωποι της ROUT Family
Περισσότερα/More... | Εκτύπωση άρθρου 


1 2 3 ... 9 10 11
>


Select Language Επιλέξτε γλώσσα

English Ελληνικά


 

Blog  Facebook  Twitter  YouTube  Instagram  LinkedIn  Pinterest  Medium  Google+  Slideshare  Rebelmouse 

Rodopi Ultra Trail © 2010 - 2022  :: Site designed and hosted by Webster