Rodopi Advendurun
  Σάββατο, 1 Απριλίου 2023  11:54

Ψηφοφορία
Εκφράζει νέα αντίληψη αγώνων trail ο ROUT ?Ελληνικά English
Επιτυχία για τις εγγραφές του ROUT. Στις 21-23 Οκτωβρίου 2011 η επόμενη διοργάνωση
Καταχώρηση Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 από ROUT

Virgin Forest Trail 2007 Ολοκληρώθηκε στις 15/9 η διαδικασία εγγραφών για τη διοργάνωση του 2010, που θα πραγματοποιηθεί στις 8-9-10 Οκτωβρίου. Εγγράφηκαν πάνω από 50 αθλητές στον ανανεωμένο ROUT των 100 μιλίων, γεγονός που ξεπέρασε τις προβλέψεις της διοργάνωσης, δεδομένου του μεγέθους και των χαρακτηριστικών του αγώνα που του προσδίδουν ιδιαίτερη δυσκολία. Αυτό υποδηλώνει το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων αθλητών, οι οποίοι έχουν πλέον αποκτήσει την εμπειρία και τις προδιαγραφές για να απαντήσουν στην πρόκληση ενός αγώνα ultra-trail 100 μιλίων, με έντονο το χαρακτήρα της περιπέτειας. Η φετινή ανταπόκριση των αθλητών θέτει τη διοργάνωση μπροστά σε μεγάλη ευθύνη, αναφορικά με τις προοπτικές του αγώνα στο μέλλον.

Η Διοργάνωση, μετά τις εξελίξεις αυτές, εξέτασε προσεκτικά τις παραμέτρους του αγώνα και εντόπισε στο χρόνο διεξαγωγής του γεγονότος ένα σημαντικό ζήτημα, δεδομένης της χρονικής γειτονίας του ROUT με αντίστοιχα μεγάλα γεγονότα του εξωτερικού που λαβαίνουν χώρα μέσα στο καλοκαίρι. Από τη γέννησή του το 2007 (ως VFT) o ROUT είχε προσδιορίσει τα μέσα Οκτωβρίου ως χρόνο τέλεσης, με το σκεπτικό της ιδιαίτερης αισθητικής εικόνας της οροσειράς της Ροδόπης, που είναι και το στοιχείο που την χαρακτηρίζει στη συνείδηση όλων. Η αυτόνομη πορεία του γεγονότος από το 2009, έφερε τον αγώνα δεχόμενο πιέσεις να μετακινείται χρονικά -ανεπαίσθητα μεν κρίσιμα δε- για όσους αθλητές αποφασίζουν να συμμετάσχουν και σε άλλα παρόμοιου χαρακτήρα και μεγέθους γεγονότα στο εξωτερικό.

Εκτιμώντας το δεδομένο της συνεχούς και πολυάριθμης παρουσίας Ελλήνων αθλητών σε μεγάλους αντίστοιχους αγώνες του εξωτερικού κατά την περίοδο του Αυγούστου αλλά και τον παράγοντα των καιρικών συνθηκών της εποχής του φθινοπώρου στην οροσειρά της Ροδόπης, η Διοργάνωση αποφάσισε ότι στο εξής και με αρχή τον αγώνα του 2011, ο ROUT θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαήμερου του Οκτωβρίου. Με την μετάθεση κατά δύο εβδομάδες, θα διευκολυνθούν οι αθλητές στην προσπάθεια ανάκαμψης από την σωματική κόπωση προηγούμενων αγώνων, παράγοντα σημαντικό για την συμμετοχή σε έναν αγώνα 100 μιλίων.

Έτσι, για το 2011 η διεξαγωγή του ROUT ορίζεται στο τριήμερο 21-22-23 Οκτωβρίου. Η αναγγελία για το 2011 λαβαίνει χώρα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ώστε να διευκολυνθούν οι Έλληνες αθλητές στον απαραίτητο μακροπρόθεσμό σχεδιασμό τους.

Επισημαίνεται επίσης ότι η διαδρομή στην οποία θα γίνει ο φετινός αγώνας θα είναι και η οριστική στο μέλλον, ώστε να μπορούν οι επιδόσεις των αθλητών να γίνουν συγκρίσιμες μεταξύ τους σε βάθος χρόνου.

Η οργανωτική ομάδα ευχαριστεί όλους τους αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή στους δύο αγώνες της φετινής διοργάνωσης και τους περιμένει στη Ροδόπη στις 8-10 Οκτωβρίου.

Ορεστινή Ξάνθης, 19.09.2010Σχετικά Links


Επιλογές


Select Language Επιλέξτε γλώσσα

English Ελληνικά


 

Blog  Facebook  Twitter  YouTube  Instagram  LinkedIn  Pinterest  Medium  Google+  Slideshare  Rebelmouse 

Rodopi Ultra Trail © 2010 - 2022  :: Site designed and hosted by Webster