Στις 13 Ιουνίου και με διαδικαστικές αλλαγές, ξεκινούν οι εγγραφές του ROUT-2012
Κυριακή, 01 Απριλίου 2012

Δημοσίευση από ROUT

Στις 13 Ιουνίου ανοίγει η διαδικασία των εγγραφών για τον Rodopi Ultra Trail Advendurun του 2012, με αρκετές αλλαγές στους όρους και τη διαδικασία του. Πιο σημαντική είναι αυτή της κατάργησης του ορίου (αριθμού) συμμετοχών ενώ μια ακόμα αλλαγή έχει να κάνει με τις προεγγραφές, οι οποίες καταργούνται. Η περίοδος των εγγραφών θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα και θα κλείσει στις 31 Ιουλίου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν ηλεκτρονικά όπως κάθε χρόνο, από την ιστοσελίδα του αγώνα, στη διεύθυνση www.rout.gr Κάθε αίτηση θα ελέγχεται άμεσα και εφόσον εγκρίνεται, ο ενδιαφερόμενος αθλητής οφείλει να ολοκληρώνει τη διαδικασία εγγραφής του με την πληρωμή στο επόμενο 3ήμερο από τη λήψη της έγκρισης. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, οι προεγγραφές καταργούνται, δεδομένου ότι στα δύο προηγούμενα χρόνια ο αριθμός των αθλητών που συμμετείχαν στον αγώνα ήταν ελεγχόμενος και απόλυτα διαχειρίσιμος, κατά συνέπεια δεν υφίσταται προς το παρόν κανένας λόγος περιορισμού του.

Η προϋπόθεση συμμετοχής απλοποιείται επίσης και ως κριτήριο φέτος ορίζεται ένας αγώνας trail μήκους 100Κ τουλάχιστον, την τελευταία 4ετία. Έτσι λοιπόν, οποιοσδήποτε αγώνας trail έχει μήκος 100Κ τουλάχιστον και έχει πραγματοποιηθεί από το 2009 και μέχρι τις 31 Ιουλίου 2012, αποτελεί κριτήριο συμμετοχής για φέτος. Σχετικά με το όριο των 100Κ, διευκρινίζεται ότι γίνεται αποδεκτή ακόμα και εγκατάλειψη σε αγώνα, αρκεί αυτή να έχει συντελεστεί εμπρόθεσμα και οπωσδήποτε μετά το 100ο χιλιόμετρο της διαδρομής του.

Η φετινή αλλαγή του κριτηρίου συμμετοχής έχει στόχο την εκλογίκευση των προαπαιτούμενων συμμετοχής σε έναν αγώνα trail 100 μιλίων, όπως ο ROUT, με την παραδοχή ότι το ελάχιστο κριτήριο για έναν τέτοιο αγώνα θα πρέπει να έχει ως βάση την οριακή και συμβολική απόσταση των 100 χιλιομέτρων. Παράλληλα, η διοργάνωση θεωρεί ότι έτσι δίνει μια ακόμα ευκαιρία σε αθλητές που προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να τερματίσουν έναν αγώνα 100 μιλίων στο πρόσφατο παρελθόν.

Το κόστος συμμετοχής παραμένει σταθερά στα 100 ευρώ. Ο ROUT ήταν και παραμένει απόλυτα αυτοχρηματοδοτούμενος αγώνας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όχι μόνο χωρίς καμία απολύτως επιχορήγηση από κρατικό ή αυτοδιοικητικό φορέα αλλά και με οικονομική συνεισφορά των μελών της οργανωτικής του ομάδας στο κόστος υλοποίησής του.

Ο 4ος “Rodopi Ultra Trail Advendurun” θα γίνει στην καθιερωμένη από το 2010 διαδρομή των 100 μιλίων, στις 19-20 Οκτωβρίου, με χρονικό όριο τις 42 ώρες και το ίδιο πλαίσιο κανονισμών. Στον ROUT του 2011 συμμετείχαν 63 αθλητές, από τους οποίους κατάφεραν να τερματίσουν οι 35, με νικητή τον Νίκο Πετρόπουλο στους άντρες, με επίδοση 24:46.36, που αποτελεί και νέο ρεκόρ αγώνα και την Λόρα Ρεπσένκο στις γυναίκες, με επίδοση 36:06.27.

Από την Οργανωτική Ομάδα

Ορεστινή Ξάνθης, 1 Απριλίου 2012


Content received from: Rodopi Advendurun, http://localhost