Λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του Virgin Forest Trail. «Ζωντανή» παρακολούθηση από το site του αγώνα
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007

Δημοσίευση από admin

Οι τελευταίες ετοιμασίες ολοκληρώνονται στο Παρανέστι, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο πρώτος ορεινός υπερμαραθώνιος στα ελληνικά χρονικά. Πάνω από 150 εθελοντές άρχισαν να παίρνουν τις θέσεις τους πάνω στη διαδρομή των 100 χιλιομέτρων στην φθινοπωρινή οροσειρά της Ροδόπης. Περισσότεροι από 15 σταθμοί και σημεία ελέγχου των περίπου 100 αθλητών θα βρίσκονται απλωμένοι κατά μήκος μιας συναρπαστικής διαδρομής, στην οποία κυριαρχούν μοναδικά φθινοπωρινά χρώματα. Μια μαραθώνια προετοιμασία που κράτησε μήνες, φτάνει στο τέλος της με τη συγκέντρωση εθελοντών και αθλητών, που θα ζήσουν δυνατές συγκινήσεις για ένα συνεχόμενο 24ωρο.

Ήδη από προχθές έφτασαν οι πρώτοι αθλητές στο Παρανέστι ενώ σήμερα Παρασκευή κορυφώνεται η άφιξή τους και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εγγραφής και ενημέρωσης των αθλητών και αύριο το πρωί δίνεται η εκκίνηση του αγώνα στις 6:30 το πρωί. Οι προβλέψεις για τον καιρό δεν είναι αισιόδοξες, όμως δεν φαίνεται προς το παρόν ότι θα δημιουργήσουν και ιδιαίτερο πρόβλημα στους δρομείς.

Παράλληλα με τις υπόλοιπες προετοιμασίες, ολοκληρώθηκε και η κατασκευή της ιστοσελίδας του αγώνα, που λειτουργεί στη διεύθυνση www.vft.gr Μια καινοτομία της νέας ιστοσελίδας είναι η δυνατότητα «ζωντανής» παρακολούθησης της εξέλιξης του αγώνα, καθώς σε 24ωρη βάση θα τροφοδοτείται με ενδιάμεσους χρόνους των αθλητών, στους 12 σταθμούς της διαδρομής. Πέρα από τη συνολική απεικόνιση των αποτελεσμάτων, η οποία αυτόματα θα ανανεώνεται κάθε 1-2 λεπτά, ο επισκέπτης της ιστοσελίδας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και την αναλυτικότερη πορεία καθενός αθλητή ξεχωριστά κάνοντας κλικ πάνω στο όνομά του. Το νέο παράθυρο που θα ανοίγει, απεικονίζει τους επιμέρους χρόνους του αθλητή (από σταθμό σε σταθμό) και την ενδιάμεση κατάταξή του στους 12 σταθμούς. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική ιστοσελίδα παρόμοιας αθλητικής διοργάνωσης με τέτοιες εξελιγμένες δυνατότητες.

Η διοργάνωση εύχεται σε όλους τους αθλητές και τους εθελοντές καλή δύναμη για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία αυτή την υπερμαραθώνια δοκιμασία.Content received from: Rodopi Advendurun, http://localhost