Πραγματοποιήθηκε η γενική δοκιμή της νέας διαδρομής του VFT. Στις 28 ώρες το όριο τερματισμού
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008

Δημοσίευση από vft

Έγινε το Σάββατο 4/10 η γενική πρόβα της διαδρομής του VFT από τον Διευθυντή του αγώνα Λάζαρο Ρήγο, που σκοπό είχε κυρίως τον έλεγχο των χρονικών ορίων που τέθηκαν για τον φετινό αγώνα. Χρειάστηκαν 18 ώρες και 36 λεπτά για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια, που κατέδειξε την σαφή αύξηση του βαθμού δυσκολίας του αγώνα σε σχέση με το 2007. Αναλυτικότερα, τα τρία βασικά ενδιάμεσα περάσματα ήταν τα εξής: Κρούσοβο (ΚΜ-30) 4:09, Γιουμουρλού (ΚΜ-51) 7:55, Ζαρκαδιά (ΚΜ-84) 13:00.

Μετά από μία προσεκτικότερη προσέγγιση των χρονικών ορίων που αρχικά τέθηκαν για φέτος, αποφασίστηκε η περαιτέρω αύξηση κατά μία ώρα, του χρονικού ορίου έγκυρης ολοκλήρωσης του αγώνα, που τώρα πλέον θα είναι 28 ώρες, ώστε να δοθεί ένα δίκαιο περιθώριο για την ολοκλήρωση μιας πραγματικά δύσκολης διαδρομής .

Καθώς η δυσκολία βρίσκεται κυρίως στην πρώτη από τις τρεις ενότητες της διαδρομής (Ζαρκαδιά-Γιουμουρλού) που καταλαμβάνει σχεδόν τη μισή διαδρομή, η επιπλέον ώρα δόθηκε σε αυτό το τμήμα, το οποίο θα έχει τώρα τις 13 ώρες σαν χρονικό όριο αποκλεισμού (το 2007 το όριο εδώ ήταν 8 ώρες για 41 χιλιόμετρα). Σύμφωνα με την τροποποίηση αυτή, οι τελευταίοι αθλητές θα φτάσουν νύχτα στο Σταθμό αυτό. Ο ανανεωμένος πίνακας χρονικών ορίων παρουσιάζει όλες τις αλλαγές που επήλθαν και που οριστικά θα ισχύσουν στον φετινό αγώνα.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η τρίτη και τελευταία ενότητα της διαδρομής (Ζαρκαδιά-Παρανέστι) παραμένει όπως ακριβώς ήταν και πέρυσι, χωρίς να ενσωματώνεται η σχεδιαζόμενη αλλαγή με το τμήμα του παρόχθιου μονοπατιού πριν το Παρανέστι. Έτσι, οι αθλητές θα διανύσουν την τελευταία απόσταση των 2,5 χιλιομέτρων (Ξάγναντο-Παρανέστι) από τον ασφάλτινο δρόμο που ενώνει τους δύο οικισμούς. Συνολικά, η άσφαλτος που υπάρχει στη διαδρομή φτάνει τα 9 χιλιόμετρα.

Αυτή τη στιγμή και μετά από προσπάθειες πολλών εβδομάδων, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι βασικές εργασίες διάνοιξης των καινούργιων τμημάτων που ενσωματώθηκαν στη διαδρομή του αγώνα από τον υπεύθυνο διαδρομής Ορέστη Μπόσκο και απομένει κυρίως η σηματοδότησή της όπως και ένα τελικό φρσκάρισμα, έργο που θα ολοκληρωθεί την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα.Content received from: Rodopi Advendurun, http://localhost